Jobb trygt og effektivt hjemmefra

16/03/2020

Covid-19 (coronaviruset) har på få dager snudd opp ned på hele Norge og verden forøvrig. Mange er usikre på hva fremtiden bringer og hvordan arbeidet skal gjøres. Det vi står ovenfor nå er ikke å jobbe en halv dag eller en dag hjemmefra. Vi snakker om flere uker. Dette setter nye krav til brukeren og din IT-leverandør.

Sikkerhet

Noen kan ta med seg arbeidet sitt hjem og etablere en base hjemmefra og få jobben gjort der. Vi ser at det dessverre er økt aktivitet på svindelsiden i forbindelse med de utfordringene vi nå står ovenfor.

Norske bedrifter bruker store summer hvert år på IT-sikkerhet på arbeidsplassen. Nå sitter alle hjemme. Plutselig er hele infrastrukturen til bedriften blottlagt i de 1000 norske hjem. 

Det er ekstremt viktig at de ansatte ikke jobber på privat, usikret utstyr. Antivirus og sikkerhetssystemer må  etableres på disse maskinene. 

Vi ser blant annet: 

  • økt forsøk på CEO svindel
  • økt forsøk på phising (hente ut kontoinformasjon). Disse er ofte forkledd som epost fra eksempelvis WHO med informasjon om den pågående pandemien.
  • økt forsøk på hacking, siden flere sitter på usikre hjemmekontor

Det er viktig å ikke la seg lure. Vær kritisk til eposter du mottar, de kan se ekte ut. Dobbeltsjekk hvis du ikke er sikker.

Vi har vår egen sikkerhetspakke. Har du ikke denne anbefaler vi at du tar kontakt snarest for installasjon av dette. 

 

Microsoft tilbyr Teams gratis

Microsoft har nå meddelt at de tilbyr Microsoft Teams gratis på grunn av coronaviruset. Dette gjør at du som kan jobbe hjemmefra, fortsatt kan jobbe med dine kollegaer og kunder. Vi skal snart gjøre klart til et online kurs i bruk av Teams.

Dette kommer vi tilbake til på facebook/nyhetsbrev.

 

Hjemmekontor

Hjemmekontor er det ikke samme som å være på jobb. Mye av den uformelle praten ved kaffemaskinen eller lunsjbordet forsvant over natten for tusenvis av ansatte. I tillegg er det mange andre forstyrrende elementer ved et hjemmekontor som ikke er på arbeidsplassen.

Her er våre tips til en ny arbeidshverdag:

 

#1 Riktig utstyr

Sørg for at du har riktig utstyr hjemme. En ekstern skjerm, tastatur/mus, headseth og webkamera vil være svært nyttig i tiden fremover. Dette sikrer god jobbkomfort når arbeidet skal gjøres. Mangler du noe har vi det meste på lager.

 

#2 Egnet sted

Finn deg et egent sted for å jobbe hjemme. Lag din egen «hule» der du sitter godt, har godt arbeidslys, god luftkvalitet og får være i fred.

 

#3 Hold på rutiner

Hold på rutinene du har i hverdagen og jobb da du er på jobb. Mange vil like å planlegge hva de skal gjøre neste dag kvelden før.

 

#4 Ikke kombiner husarbeid og jobb

Som i punkt 3 gjelder det å ikke multitaske. Ikke spring mellom oppvaskmaskinen, vaskemaskinen og Teamsmøtet. Når du jobber så jobber du.

 

#5 Sikkerhet, sikkerhet, sikkerhet

Husk at du ikke er på jobb og at du ikke har samme brannmuren og nettverket som på kontoret. Har du 2-faktor og sikkerhetspakken fra oss? Hvis ikke skal du ringe oss umiddelbart for å få dette installert.

 

#6 Gode verktøy er halve jobben

Bruk gode samhandlingsverkøy og ikke la bedriftens data flyte ut over på Facebook Messenger og andre kanaler. Bruk Teams eller epost. Microsoft har gjort Teams gratis for alle i denne tiden. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg i gang.

 

#7 Du er ingen duracell kanin

Husk å ta pauser. Det gjør du på jobb og det kan du gjøre hjemme. Strekk på beina, finn frem en kaffekopp og titt ut av vinduet.

 

Kontakt meg om dette