Flere forretninger ble slått ut av oppdateringer fra Microsoft

Flere forretninger ble slått ut av oppdateringer fra Microsoft

Windows 10 har høstet mange godord og mange sier at dette er noe av det beste Microsoft har laget siden Windows 98. Likevel gikk det galt ved Creators Update, KB4041676. For første gang på mange år opplevde mange brukere over hele verden den velkjente "blåskjermen" og ingen mulighet til å starte maskinen normalt.

- "Det var helt krise!", sier Pål Einar Eilertsen (Kaffebønna og Bakeriet Steikegodt). Han opplevde marerittet sent søndagskveld (09.10.2017).
- "Det var flere av våre systemkritiske maskiner som hadde fått denne updaten og gått i blåskjerm. Følelsen av å miste kontrollen vokste raskt. Heldigvis har Diode AS vakttelefon som er betjent 24/7 slik at jeg fikk kontakt og kontroll over situasjonen".

Det var ikke bare Pål Einar som opplevede problemer. Mona, Pål Einars bedre halvdel og kjent som eier av klesbutikken M.A.S opplevde det samme.
- "Ikke før jeg fikk sukket for meg så hørte jeg fra Mona at også hun hadde blåskjerm. Heldigvis var gutta hos Diode raske til å fikse alle problemene. Dette kunne ha blitt skikkelig ille med driftsstans!".

Emil Rakoczy, Adm.dir. hos Diode AS, sier at oppdateringen som ble rullet ut av Microsoft inneholdt en feil.
- "I det øyeblikket vi fikk inn meldingen fra kunden, brukte vi Sikkerhetspakken til å blokkere oppdateringen hos alle kunder. I stedet for at 1000 brukere ble rammet, kunne vi se at oppdateringen kun var nådd ut til 29 maskiner. Vi kunne da sette av ressurser fra neste morgen av og hjelpe alle umiddelbart."

- "Jeg er svært godt fornøyd med Diode. De formidler trygghet og leverer kvalitet. Derved kan jeg legge energien på egen virksomhet uten å bekymre meg for datagreier. Det er absolutt verdt pengene," avslutter Pål Einar.